2014. január 8., szerda

52.RÉSZ: Szalagavató


*Anna szemszöge*

Elérkeztünk ehhez a naphoz is. Szalagavató. Dani szülei eljöttek, nekem nincs itt senkim. A szívem szakad, mikor eszembejut, hogy tényleg senkim nincs itt, csak Dani, a testvérem. Nagy sóhajtással keltem ki az ágyból. Kint hullott a nagy pelyhekben a hó. Odaültem a gépemhez és felnéztem twitterre, hátha Carla valamivel utal arra, hogy ma este eljönnek. Semmi nem volt, azon kívül, hogy ‘Haylor‘. Körbenéztem és rá kellett jönnöm arra az aggasztó, vagyis inkább idegesítő tényre, hogy Harry Taylor Swift-tel jár... Rögtön felment bennem a pumpa. Nem hiszem el, hogy képes volt azzal a nővel összejönni, aki engem lemondott meg minden. Rögtön írtam is Harrynek privátban, majd lecsaptam a gépet mérgemben. Bedugtam a lábam a papucsomba és kislattyogtam. Dani épp teát főzött és bundás kenyeret készített. Erre a reakcióm csak az volt, hogy elővettem a kecsupot és a krémsajtot, majd két tányért tettem az asztalra. Biztos furcsállotta némaságomat.
-Jó reggelt Anni.
-Hello.
-Óh, rosszul kezdődik. Mi történt? – kérdezte, ahogy a megsült, forró reggelit az asztalra tette és leült velem szemben.
-Harold Taylor Swift-tel jár.
-Jó vicc.
-Nem viccelek Dani, tényleg ez történt. De Liam és Danielle újra együtt vannak, szóval ez meg jó hír.
-Egyetértek. De Harry-től ez számomra csak egy vicc.
-Hát... tudod mit? Nem fog érdekelni. Hjajj, tudod hogy hazudok. Lényegtelen. – beleharaptam a kedvenc reggelimbe.
-Carlaról tudsz valamit? – kérdezte érdeklődve.
-Semmit nem tudok. Te szüleid?
-Ők a nénikéméknél vannak. Este jönnek majd rendesen.
-Oké. Én megyek majd Bettihez délután, mert van egy ismerőse, aki fodrász, ő csinálja majd a hajam.
-Megbeszélve.
Hamar eltelt a délelőtt, ígyis 10-kor keltünk fel. Délre rendeltünk két pizzát, amit hamar be is faltunk. Felöltöztem jó melegen, rendbetettem magam. Hívtam egy taxit. Elmentem Bettiék házához, ahol Bettinek már gyönyörű konty volt fején.
-Szia! Épp téged vártunk.
-Szia! – megöleltem – Akkor itt is vagyok.
Bekísért a házba, bemutatott a fodrásznak, elmagyaráztam mit szeretnék. Hajam kusza volt és a hullámos fürtjem viccesen futottak le szinte derekamig, nem épp szalagavatóhoz méltóan. Így kaptam hajmosást, szárítást és a végére gyönyörű göndör fürtjeim lettek. Ezután újra hazamentem, három óra lehetett. Kisminkeltem magam. Ebben már van egy kis tapasztalatom, a sminkesektől tanultam.
 Ezután felvettem a fekete szoknyát és a matrózblúzomat. Megjöttek Dani szülei is.  A ruhámat becsomagolva levittem, majd beraktuk a kocsi rakodóterébe. Beültünk, majd elmentünk a suliba. Az aulában átöltöztünk és készültünk az előadáshoz. Nekünk és Daninak volt még egy külön számunk. Dani zongorán kísért engem.
Ezután volt a színdarab, amiből mi inkább nem vettük ki a részünket. Míg a Gimiszes előadás volt, addig mi báli ruhába öltöztünk. A kis fizetésemből, ami nem is olyan kicsi a sorozat miatt, vettem magamnak egy gyönyörű éjkék, pántnélküli földig érő ruhát, melynek mellrésze ezüst mintás. Miután vége lett itt a programnak, átmentünk a sportcsarnokba, ahol a szalagavató bál volt. Megkaptuk a nevünkkel ellátott kis tortáinkat, vacsoráztunk, táncoltunk.
Épp kicsit pihentem a táncolás után, mikor láttam üzenetet kaptam a telefonomra. Egyik Liamtől. Miért nem Niall írt? Tőle miért nem kapok sms-t már jó ideje. „Szia Anna! Gratulálok a szalagavatóhoz! Bulizd ki magad! Liam x“. Igen, ilyen üzenetnek Nialltól is örültem volna. Ezután egy puha kezet éreztem vállamon. Felpillantottam és Danit láttam, kicsit csalódott voltam. Már azt hittem Carla mégis itt van.
-Jól vagy? – kérdezte, mire sóhajtottam.
-Nem éppen.
-Gyere sétáljunk!
Felálltam, majd elindultunk kifele a csarnokból. Megint megéreztem egy puha kézt a vállamon.
-Dani, neked hosszú kezed van. – nevettem, majd megfogtam a kézt, de ez más volt. Megfordultam és Carla csillogó szempárjával találtam szemben magam. Mellette Usher állt mosolyogva. Örömömben sikítoztam, mint egy kisgyerek, majd nyakukba ugrottam és megöleltem a fogadott szüleimet, ők is visszaöleltek.
-Azt hitted kihagyom a szalagavatódat? – mosolygot Carla.
-I-igen. – szipogtam kicsit a meghatottságtól.
-Tévedtél. Nézd csak, 10 óra van éppen. Jókor jöttünk. Egész este bulizunk, szólok! – tájékoztatott minket Carla. – Azt szeretném ha mindkettőtöknek emlékezetes lenne a szalagavató, ezért rettentő sok képet fogunk készíteni!
-Szupeeeer! – örültünk Danival.
-Akkor szerintem lássunk is hozzá! – szólt Usher.

Ezután mind bementünk a csarnokba. Egész este táncoltunk, szórakoztunk, képeket készítettünk, amelyek közül a legtöbb az instagramon kötött ki. Hajnali háromkor volt vége mindennek. Dani apukája vissza vitt minket a lakásra, ahol én már csak levettem a ruhát és az ágyba dőltem, rögtön elnyomott az álom.


2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszett!! Remélem hogy nem fogod abbahagyni az írást!!! Örülök hogy hoztál új részt és kíváncsian várom a folytatást!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Örülök, hogy tetszett, szerintem akár jövő héten is jöhet az új rész! :)

      Törlés